Case pasive cu pompe geotermale

casa-de-vanzare-4-camere-bucuresti-rahova-59117409

Implementand standardele privind casele pasive Eco Villas  a construit locuinţe cu un consum de energie redus cu peste 90% faţă de casele obisnuite. Dacă factura pe perioada iernii este de 130 euro la o casa standard, la o casă din ansamblul EcoVillas va fi de 13 euro. Preţul unei case cu 128 m² este de 79.900 euro + 5% TVA.

ENERGIA GEOTERMALĂ:
Pompele de caldură geotermale sunt relativ noi pe piaţa din Romania, însă foarte întâlnite în ţările scandinave, în peste 90% din locuinţe, ţări ce pun foarte mult accent asupra protejarii mediului înconjurător folosind cât mai multe surse de energie regenerabilă. Fiecare casă are două puţuri la o adâncime cumulata de 140 metri, evitând astfel costul destul de mare al încălzirii cu centralele convenţionale pe gaz sau lemn.
Coeficientul de performanţă (COP) al pompelor de căldură alese (CTC Heating), este de aproximativ 5,0, ceea ce înseamnă că pompa de căldură va produce 5 Kilowaţi/ora de căldură consumând doar 1 Kilowat/oră de curent electric.

casa-de-vanzare-4-camere-bucuresti-rahova-58510927

CASA PASIVĂ:
Denumirea de „Casă Pasivă” este dată unei construcţii ce are un consum foarte mic de energie, de maxim 15kWh/mp/an şi care nu necesită o centrală termică convenţională. Soluţiile arhitecturale si tehnologice folosite:
– Izolaţie cu 24 de centimetri de polistiren expandat şi ignifugat cu densitatea EPS150, marca Hirsch Porozell având la îmbinare spuma poliuretanică;
– Izolaţie acoperişului cu 30 de centimetri de vată minerală;
– Izolaţie pardoseală cu 15 centimetri de polistiren cu densitate EPS 150;
– Fiecare casă beneficiază de aer proaspat tot timpul cu ajutorul unui sistem de ventilare cu recuperare a căldurii
– Ferestre cu geam tripan termoizolant ce include sistemele Low-E si 4 Seasons;
– Spaţii vitrate cât mai mari şi orientate geografic către razele solare pe întregul parcursul zilei;
– Uşi de intrare marca SnickarPer, având cea mai bună izolaţie termică, gândite special pentru casele pasive.
Noile tendinţe în materie de design interior au fost implementate pe cât posibil de către arhitecţi, astfel spaţiile vitrate fiind corect proporţionate, suprafeţele camerelor fiind gândite cât mai practic ele având o înălţime de 280 centimetri,iar dat fiind faptul ca încălzirea se face prin pardoseală am reuşit şi eliminarea caloriferelor.

Conform legislaţiei europene toate clădirile noi vor trebui sa aiba un consum aproape egal cu zero şi criteriile implementate în Ecovillas vor deveni obligatorii începând cu data de 31 Decembrie 2018 pentru toate clădirile publice noi iar cele private 2 ani mai tarziu.

Reclame

Despre Alex Imreh

http://www.aleximreh.ro http://www.facebook.com/alex.imreh 0742-669918
Acest articol a fost publicat în Încălzire, Case pasive și etichetat , , , , . Pune un semn de carte cu legătura permanentă.

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s