Import / taxe vamale eBikes. China Mall.

Ce fel de firma si ce autorizatii am nevoie pentru a aduce scutere, biciclete electrice din China? Tampa Maria Geta a raspuns pe 7.08.2011 documentele de care aveti nevoie la import: factura comerciala externa, de la exportator; 128250maximfactura de transport (daca acesta e platit separat), de la exportator; document de transport si asigurare marfa; actele firmei exportatoare, de la exportator; actele firmei importatoare; licenta de import, daca e cazul, de la Ministerul de Externe;  certificat de origine a marfii,  de la biroul vamal sau camerele de comert ale tarii exportatoare;  certificat de conformitate, de calitate, de la producator; certificat de garantie, de la producator; contract extern; packing list, de la exportator; alte avize, daca e cazul (certificate fito-sanitare, certificate sanitar-veterinare, certificate de abilitare etc.); declaratia vamala de import
Pt import  vamal este nevoie de: Codul_vamal_si_regulamentul_de_aplicare_Editia_a_III_ainvoice original; packing list original; 3 originale Bill of Landing; traducere invoice, semnata si stampilata in original; copie CUI si CIF; copie BI a unui angajat; copie legitimatie sau contract de munca a angajatului(in cazul in care este asociat e nevoie de copia actului constitutiv); 2 foi stampilate si semnate in coltul din dreapta jos pentru a fi; folosite la declaratia de valoare in vama; OP originale pentru TVA si Taxe Vamale andosate de banca; copie OP pentru factura de prestatii interne; documentele atasate completate, cu stampila si semnatura in original.
Trebuie  de  avut bine grija de la cine cumperi; eventual sa stii sigur ca cineva a mai cumparat si ca nu sunt probleme; verificati daca firma exista, daca are site serios; exista firme si site-uri din China care verifica existenta altor firme contracost;
-exista riscuri pe care ti le asumi gen pierdut marfa, scufundat vapor, distrus marfa;
Trebuie  discutat cu contabilii; trebuie sa ai grija ca chinezii sa-ti emita factura exact din contul unde ai platit ca sa poti deduce si sa n-ai probleme la vama;
– daca ai CMI pe firma tot nu poti deduce TVA ca am impresia ca nici firmele de presteaza medical nu sunt platitoare de tva.
– se mai poate scadea pretul daca te deplasezi singur sa ridici marfa din port si daca te ocupi de formalitatile din vama singur; (nerecomandat daca esti incepator);
-daca se defecteaza produsul e bine sa te orientezi spre ceva de mai aduc alti importatori din ro; mai ai sansa sa gasesti piese si sa se priceapa cineva sa-l repare;
-trebuie sa ai grija sa verifici seriile de la certificatele de conformitate CE; cel putin la chestiile scumpe sa nu te trezesti ca tre sa le omologhezi pe o carutza de bani ulterior.
-e bine de cumparat mai multe lucruri odata; costul final scade; pretu’ la metru cub e acelasi chit ca aduci juma de metru chit ca aduci 1m cub; formalitatile in vama cred ca vor costa tot cam atat fie ca duci 2 fie ca aduci 9 chestii.
Tuturor importatorilor si exportatorilor pe relatia China li se solicita inregistrarea la autoritatile vamale pentru acordarea unui numar de inregistrare vamal (CR code) sau colaborarea cu un agent care detine un astfel de cod si este autorizat sa efectueze exporturi si importuri in numele acestuia. Acest cod trebuie sa apara pe declaratia si actele vamale ale fiecarei expedieri, cu exceptia celor ce contin documente sau efecte prsonale. Va incurajam sa solicitati urgentarea acestor formalitati (atat pentru HS Code si CR Code) partenerilor dumneavoastra din China, deoarece atat importurile din China, cat si exporturile catre China pot fi puse in asteptare de catre autoritatile vamale pana la momentul cand toate informatiile vor fi disponibile!
Toate expedierile cu exceptia celor de tip document, importate sau exportate pe relatia China au nevoie de o incadrare tarifara (HS Code) care trebuie indicata pe formularele declaratiei vamale. Furnizarea acestui HS code, precum si descrierea detaliata si corecta a bunurilor pe documentele vamale, vor ajuta clasificarea corecta si vamuirea bunurilor. Eu una as fi foarte atenta atat la cumparare  cat si transport, transportul naval costa foarte mult si marfa poate ajunge si peste 2 luni in Romania la fel si daca este transportat  rutier. Este dupa mine mai bine sa luati legatura cu firme chinezesti din Romania sa le cereti un discount si sa va aduca ei  marfa  atunci cand fac  si pentru ei aprovizionare. Este oricum alegerea dvs, mult succes!

Cod vamal ebikes –  8711 Motociclete (inclusiv mopede) si biciclete,  triciclete sau similare, echipate cu pedale si cu motor auxiliar, cu sau fara atas; atase.
8711 90 10 Biciclete, cu un motor electric auxiliar cu o putere nominală continuă de maximum 250 W

China Mall – Colete din China – Ce depaseste 10Euro se plateste doar TVA, daca depaseste 150 E, atunci se platesc si taxe vamale aferente. Puteti face comanda pe produse posta_vama_2_0pana in 10 euro dar daca o sa faceti in aceiasi zi, se prea poate ca magazinul online sa vi le cumuleze pe toate intr-un colet. Este bine sa faceti comenzi in fiecare zi pana in 10 euro. Nu conteaza daca primiti mai multe colete, se taxeaza individual.
Haos la Oficiul Postal 16, din Marasti. Coada se intinde pana in strada. Oficiul Postal 16, din cartierul Marasti, este singurul din Cluj-Napoca de unde se pot ridica pachetele externe, provenite din afara Uniunii Europene. In ultimele zile aglomeratia de la ghisee este fara precedent, oamenii fiind nevoiti sa stea la coada chiar si o ora si jumatate.

Colete fara TVA si taxe vamale China Germania si Suedia au gasit o modalitate de a evita pentru clientii finali taxele vamale si catre stat, probabil vor acapara astel 70-80% din tranzitul coletelor non UE. Astfel daca se comanda un telefon mobil sa zicem din China PRIN Deutsche Post, pe coletului tranzitat prin Germania se aplica o stampila Germania, ajunge in Romania ca fiind expediat din UE si astfel nu se mai platesc taxe de catre destinatarul final, la ridicarea coletului din Posta Vama. Astfel un produs de 160$ va costa 160$+8$ in loc de 160$+taxe vamale+TVA.

Reclame

Despre Alex Imreh

http://www.aleximreh.ro http://www.facebook.com/alex.imreh 0742-669918
Acest articol a fost publicat în Vehicule Electrice și etichetat , , , , , . Pune un semn de carte cu legătura permanentă.

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s