Ghid Rentabilitate&Avize pt instalații fotovoltaice de 10-100kwh

Vă oferim soluții tehnice, import de componente din Germania, proiectare  montaj instalații solare, întocmire documentații precum și obținerea contractelor de Certificate Verzi pe 15 ani, atât pentru persoane juridice cât și pentru persoane fizice! Listă servicii oferite

 • măsurarea în teren a suprafeţei acoperişului
 • elaborarea unui proiect tehnic de încadrare a panourilor pe acoperiş
 • ajutor pentru obţinerea autorizaţiei de construcţie de la primăria aferentă
 • obţinerea avizului de la furnizorul de energie în vederea injectării energiei în reţea
 • transportul materialelor necesare pană la locaţie
 • asigurarea tuturor condiţiilor de siguranţa a muncii prevăzute de lege
 • montarea instalaţiei (structura, panouri, invertor și conductori)
 • executarea instalaţiei de conductori de la panouri pana la invertor
 • efectuarea unui plan de investiție-amortizare-profit corelat cu instalaţia solicitată
 • ajutor pentru obţinerea contractului de certificate verzi pe 15 ani
 • oferim garanţie pentru montaj 5 ani
 • oferim service la cerere pe toata durata de viata a instalaţiei

Pe factura dvs de curent, în stânga la mijlocul facturii, este scris consumul de curent electric total pe lună. De ex la o casă – Consum activ 240kWh / suma totală 144lei. Valoarea pe kw consumat cu toate taxele incluse >> 0.60lei/kw >> consum mediu 8kw/zi. Un consum mic pe o casă poate fi 5-6kw/zi, un consum la o casă mai mare poate fi 10kw/zi, 300kw/lună, 180lei/lună sau la o gospodărie/casa cu birouri 20kw/zi/600kw/lună.

La o instalație de de 10kwh, producția medie pe an este de 4ore pe zi, adica 40kw/zi.  Producția de curent depinde de soare, de anotimp/oră din zi /condiții meteo. Vara producția pe zi este echivalentă cu o producție la capacitate maximă de aproximativ 7-8ore pe zi, iarna 1-2h pe zi. O instalație de 10kwh produce pe an = 14,6Mw/an = 40kw x 365zile = 14.600kw/an. Vara o instalație de 10kw produce pâna la 80kw/zi cu soare, iarna producția scade până la 20kw/zi, dacă e o zi înnorată. La o instalatie de 100kwh vara producția maxima pe zi ajunge la  0,8mw/zi =800kw/zi, iarna poate să scadă la un minim de 0.2Mw/zi =200kw/zi.

În funcție de valoarea medie a facturii dvs de curent electric, se poate alege cît de mare să fie instalația/investiția care vă asigură o rentabilitate maximă. Vă putem face un grafic defalcat, cu producția estimată  lună de lună, se poate suprapune producția estimată cu consumul estimat. Randamentul maxim se obține dacă se consumă în medie pe zi/lună/an, cât mai mult curent instantaneu, când este produs. La o casă consumul maxim e seara, la birouri hale, consumul maxim e ziua în orele de program.

În cazul ideal, 50% din rentabilitate se obține din subvenții și 50% din consum, dacă poate fi consumat instantaneu tot curentul produs. Indiferent cât se consumă, tot curentul produs este subvenționat prin Certificate Verzi, 3 Certificate Verzi la fiecare Mw produs. Un Certificat Verde pe piață are o valoare ce poate să varieze conform legii, între 27 și 55Euro, în mod normal se obține o valoare de 40Euro/CV = 120Euro/Mw produs.

Curentul care nu e consumat instantaneu este dat la rețea cu 0.25lei/kw maxim și cumpărat înapoi cu 0,60lei/kw. Dacă este produs ziua, vândut la rețea cu 0,20lei/kw, consumat seara, cumparat înapoi cu circa 0,60lei/kw, se pierde astfel 2/3 din 50%, rentabilitatea investiției poate să scadă cu 30% față de cazul ideal.

La o hală cu utilaje, la o clădire cu birouri, cu o instalație de 100kwh care se montează pe circa 700mp, se pot recupera astfel, 20.000-35.000 euro/an numai din curentul produs și consumat, la o investitie de circa 120.000 Euro. La  care se adaugă subvenții de stat care la nivelul actual (10.10.2014) au o valoare de 17.520 Euro/an/instalație de 100kw, cu o Sisteme-fotovoltaice-de-acoperisproducție medie/zi de 0,4mw. 0,4mw x 365zile = 146Mw pe an, 146 x 3 (Certificate Verzi) x 40euro (pret minim pe CV) = 17520euro.

La instalații medii de peste 100kwhale de producție, cladiri de birouri, asociații de proprietari de case, prețul scade pentru că prin noi, componentele pot fi cumpărate direct de la un distribuitor mare din Germania și astfel scad prețurile 1-pentru că nu se mai plăteste TVA 24% , 2-se optimizează costurile logistice de import/transport și 3-desigur scade prețul funcție de valoarea totală a componentelor. La asociații de proprietari de case, vor fi costuri mai mari pentru că fiecare casă are racordare separată – contoare, invertoare, branșamente, contracte de racordare, costuri de montaj în plus.

Valoarea investiției depinde de prețul panourilor care fluctuează și de calitatea panourilor. Panourile monocristaline sunt mai scumpe decit cele policristaline dar au randament mai bun, produc mai mult curent în condiții de soare slab. De exemplu Bosch ca marcă germană are panouri produse în China, în Turcia sau în Germania și are prețuri cu 50% mai mari decit panourile Axitec sau Luxor, made in Germany, pe care le noi recomandăm.

Pe hale, hidroizolația acoperișului se poate repara și ulterior, cu panourile fotovoltaice montate, structura/șinele pe care se montează panourile, pot fi acoperite cu bitum. Importul componenteler din Germania se poate face într-o săptămână, montajul se poate face la fel într-o săptămână.

Mai este necesar un branșament nou la RENEL cu firmă specializată de ANR – se montează grup de măsură, firidă, tablou de siguranță. Se contorizează separat energia produsă și energia consumat prin 2 contoare. Indiferent de consum, tot curentul produs este subvenționat. Sunt necesare mai multe avize de la Electrica, procesul poate să dureze o lună sau mai mult.

 1. Aviz tehnic de racordare de la Electrica înainte de montaj – se asteaptă minim 2 săptămîni.
 2. Proces verbal de recepție a lucrării – necesită câteva zile.
 3. Anexa 5 – verificarea conexiunilor, a invertoarelor.
 4. Bulentin verificare pământare.
 5. Contract de racordare.

Va putem de asemenea ajuta, să treceți de la un furnizor de curent la altul, pentru a obține un preț mai mare la vânzarea curentului electric produs și pentru a obține un preț mai mic la cumpararea curentului electric.

Reclame

Despre Alex Imreh

http://www.aleximreh.ro http://www.facebook.com/alex.imreh 0742-669918
Acest articol a fost publicat în Oferte, on-grid, Reglementări&Aprobări, Rentabilitate&Amortizare și etichetat , , , , , , . Pune un semn de carte cu legătura permanentă.

2 răspunsuri la Ghid Rentabilitate&Avize pt instalații fotovoltaice de 10-100kwh

 1. George Miu zice:

  Buna,as dori o oferta pt panouri foto-voltaice pentru o asociație de proprietari un bloc cu doua scări si 127 de apartamente ??? Va interesează proiectul ? 0724323339 George Miu

  • Alex Imreh zice:

   George mare minune ar fi daca 127 de familii ar fi de acord si ar si contribui cu bani, am mai avut blocuri in care 100erau de acord si 2 nu vroiau sa dea nici macar semnatura ce sa mai vorbim de bani. Din pacate statistic se gasesc totdeuna niste gica contra.
   Exista banci care accepta sa finanteze astfel de proiecte acceptand ca garantii instalatia (60-70%). Se pot gasi chiar si investitori care vin cu banii si ramin cu subventia de stat, cel care pune acoperisul la dispozitie in astfel de contracte, foloseste curentul produs.
   Pretul e cam 1600-1700Euro inclusiv Tva pe kwh, depinde si de calitatea panourilor. La instalatii de minim 100kwh componentele se pot aduce direct pe beneficiar din Germania, FARA tva german/roman, adica scade investitia cu 24%!!
   Rentabilitatea maxima este la cei care au instalatii mari si care pot consuma instantaneu ziua, tot curentul produs, in astfel de situatii investitia se poate amortiza in 3-4 ani.
   Te rog sa ma suni pe 0742-669918 sau 0722-290489 pt alte amanunte.

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s